For andre år på rad dro vi til Gili Trawangan, og for andre året på rad valgte vi bo på Vila Ombak. Hotellet ligger på østsiden av øya, rundt en km syd for hovedkaia. Gili Trawangan er, litt forenklet, delt i 5. Du har syd/sydøst hvor det skjer ganske lite, og stemningen er litt mer bedagelig. Her finner du blant annet Casa Vintage. Så har du vestsiden med solnedgangen. Noe festing her, men egentlig ganske rolig området. Deretter har du nord/nordvest som har mange hoteller, hvorav flere flotte. Det skjer imidlertid svært lite her. Deretter kommer nord/nordøst som hvor det er mye magic mushroom, og forøvrig ganske så rolig. Til slutt har du østsiden. Det aller meste av livet skjer her, og Vila Ombak ligger rett i utkanten helt syd i dette området. Det innebærer at det er lite bråk inn på hotellområdet, samtidig som du har det meste som skjer i ganske så umiddelbar nærhet. Øya er kun 8 km i diameter, og det finnes flere veier på kryss også. Standarden på hotellet er også høy, og særlig høy til å være Gili Trawangan. Servicen oppleves som god, og det finnes både turoperatør, SPA og sykkelutleie på hotellet. Hovedbassenget var denne gang stengt mye av oppholdet vårt, men det ble gitt gratis bruk av bassenget på søsterhotellet (Vila Ombak Sunset) samt 15% prisavslag i restauranten som kompensasjon. I tillegg har de ytterligere et basseng, dette var i bruk. Hotellområdet er stort, og flott. Rommene er relativt store. Hotellet egner seg for de aller fleste typer reisende, og anbefales trygt.