Arrangert jobbevent med møte, måltider og overnatting for 22 stk. Fantastisk sted, ypperlige... les mer
Hele stedet var en opplevelse, kunne ikke blitt bedre. Rene fine rom med ett bad i særklasse. De... les mer
Heldigvis ble noen av festningene i Østfold,Akerhus og Hedmark ikke revet i 1905 etter unionsoppløsningen. Så da kan du rusle rett inn i historien og se en festning bortimot slik den har sett ut. Byggingen av festning startet i 1673 og avsluttet i 1784. Dette er et av stedene du bare må se,hvis du liker Norges historie. Festningen består av en rekke bygninger,så ta en omvisning eller se på museumet. Spis og kos deg,kaffe på stedet. Og vil du ikke hjem er det hotell der også.
Dette er et must for alle som kjører forbi eller stopper innom Kongsvinger. Festningen har et museum, en restaurant og et hotell, samt den beste utsikten over byen!
Kongsvinger er den byen (utenom Oslo) som har hatt besøk av flest konger, og historien er mangfoldig. Både festningen og øvrebyen (området rett under festningen) er meget vakkert og transporterer en tilbake i tid.
Anbefales på det sterkeste!
Etter å ha kjørt forbi ved flere anledninger, valgte vi å stoppe for en nærmere kikk, det angret vi ikke på. Her er det mye gammel historie og kultur samlet på ett sted. Nydelig utsikt, stille og fredelig, så anbefaler absolutt en stopp her.
Et levende sted med museer, hotell og restaurant. Brukes også som arena for kulturarrangementer. En fantastisk utsikt i alle retninger.
Besøkte dette stedet i august 2018. Vi besøkte først det svært innholdsrike fengsels museumet. Her er det mye å se og bestyreren her har jobbet i fengsel i mange år og hadde mye å fortelle. Anbefaler alle å stikke innom her.
Neste stopp var krigs museumet innenfor festningsmurene. Også her ble vi møtt av en kunnskapsrik og engasjert guide. Mye nytt å lære om både festningens historie og betydning for Norge under krig, og nå i fredstid.
Vi var der en lørdag utenfor høysesong, og da er det først og fremt de skikkelig flotte dørene, brostein og eksteriøret man ser for museet var stengt og restauranten lukket for privat selskap. Vi kommer tilbake neste sommer for å få se det vi ikke fikk sett nå.