Hotellet troner altså som det opplagte hotellvalget i byen - kanskje er de andre like bra, men ikke på beliggenhet! En koloss med litt nittitallspreg på høyden der - selv blir jeg litt mer nostalgisk av de mange bildene i trapper og korridorer av trehotellet fra glansdagene med cruisedampere og lakselorder, men også det gjenreiste etterkrigshotellet. Brente steders arkitektur er heller ikke å kimse av, ref søster-grand i Kristiansund.
Men fordelene er opplagte: flere rom, mer plass og bedre mulighet til å drifte et moderne hotell. Og nå virker det hele å være helt på topp med oppussede rom som møter alle krav man rimelig kan stille. Flott utsikt ned til byen og fjorden fra mitt rom - og uvanlig nok: enda bedre utsikt andre veien mot Romsdalsalpene! Stedet og hotellet lever bra opp til sitt alpine rykte.
God seng, fint bad, fin TV, bra wifi, god kaffe på gangen, stille og rolig - ingen ting å sette fingeren på.
Litt minus for å ikke utnytte muligheten enda bedre - som frittstående hotell må muligheten til historiefortelling utnyttes bedre! Historien sitter i veggene, ble det sagt. Vel - få dem ut!
Og en annen uutnyttet mulighet: frokosten var heeelt grei, men lær av naboene nede i bakken...Ante ikke hva som ventet meg her, men ble positivt overrasket da blikket fant Bellevue på høyden over byen da jeg gikk av Raumabanen (som selvsagt er den beste måten å ankomme på!)
Og en annen uutnyttet mulighet: frokosten var heeelt grei, men lær av naboene nede i bakken om lokalt særpreg, kortreist mat på ostefat, spekemat og fiskedisk, økologiske råvarer, frukt og litt søtbakst osv. Fiskecabaret i aspik drar ikke opp inntrykket selv for en middelaldrende hotellgjest. Da må det i alle fall forklares med en god historie! Var det favoritten på koldtbordet da hotellet endelig var gjenreist etter den fryktelige bombingen i 1940? Eller var det lakselordens favoritt? Eller bodde selveste Henriette Schønberg Ercken på Bellevue hver sommer og betalte for seg med hemmelige oppskrifter? I så fall er det greit...
Men i sum: gjennomsnitt ++ vil jeg si - svært bra på alt man kan forvente, og ypperlig på beliggenhet i forhold til all natur og herlighet i fjell, fjord og hav i området. Kast deg på toget!Mer
Vis mindre