Vi hadde offroad sykler, ikke El-sykkel. Vi valgte også en utvidet og lengre rute fra Oset.
Golsfjellet overrasket . For et sykkeleldoradi. Best merkede sykkelnettverket jeg har sett i Norge. Kjøp kartet, der er det godt merket løyper til bens eller på sykkel. Det er også veldig godt skiltet underveis.
Vi parkerte på Lykkja, fant oss et sted langs veien. I nydelig høstvær startet turen. Sykkelveien er en del av Panomramaveien over Golsfjellet til Vang. Pga. arbeid med demningen der er det ikke mulig å kjøre bil over fjellet . Derfor var det lite trafikk. Ypperlig for sykkel.
Vi syklet til Oset og forbi vesle Skaugum. Der valgte vi en omvei opp forbi Guriset og til Appelsintreet. Deretter var det delvis stisykling, kjempegøy, muligens ikke egnet for El- sykkel.
Videre etter turen over og ned denne toppen, veien nedover var gøy og en prøvelse pga mye steiner. Så var det noen km på asfalt før vi svingte av og fant en ny fantastisk sti på godt opparbeidet sykkelsti til et nydelig fiskevannet Bleiktveit. Der var det bygget et koie alle kan benytte . Videre på stien mot en lang nedoverbakke til Tislefjorden. Deretter opp til bilen. Totalt ca 43 km.
Anbefaler å ta ruten slik vi gjorde , ikke motsatt vei da det er noen skogsveier / stier som er vanskelig å sykle oppover.
En rundtur på Golsfjellet gir ro i sjela. Flott natur vekselvis over og under tregrensa med godt med snø er bare vakkert. Oppholdsvær og lite vind gjorde turen trygg og god. Kan nok være tøffe forhold om vinteren står på som verst. Det dukker stadig opp noen bommer. 50,- kr her og 40,- kr der er helt greit når de private veiene er holdt så bra i stand.
Kommer gjerne tilbake en sommerdag også.
Lett og fin sykkelrunde rundt Tisleifjorden! Har man dagen kan man fint legge inn en lunsj i Hemsedal, fiske eller finne seg en idyllisk perle helt for seg selv
Vi syklet rundturen, og startet på Oset høyfjellshotell, hvor vi bodde. Siden dette er en rundtur kan man start hvor som helst, og sykle i den retningen man ønsker. Vi valgte å følle turbeskrivelsen, som var "mot sola", om det var det beste, kan sikkert diskuteres Turen er litt lenger enn det som står beskrevet, - på vår GPS sto det
39 km. Du bør være litt trent for turen. Stigningen litt etter Lykja var lang, så her må man ha litt å gå på. Turen har ca 2 km med sti/dårlig traktorvei, så sykkelen bør nok være deretter.
Runden er godt merket, vi syklet uten kart, og stusset litt noen plasser, men når vi syklet litt til, kom vi til merkingen. Det finnes for øvrig gode sykkelkart , som kan kjøpes for kr 199.
På Langestølen 10 km fra Oset kan man kjøpe det man trenger - butikk og kafe. Vi stoppet for kaffe å vaffel, som smakte utmerket, og passet også på å kjøpe fjellsmør i løs vekt i butikken.
Alt i alt en fin dagstur, når været er bra
Fine muligheter på vannet. Regulert til øvingsområde, slik at kjøring på søndager ikke er tillatt. Heuysmann/Rudskogen kan bidra med aktiviteter.
Ta og lei en sykkel og tråkk innover på fine veier flått tur og en nydelig utsikt.Her opplever du seter drift og masse dyr.