Ishavskatedralen ble påbegynt bygd i 1962 og så vidt jeg vet åpnet i 1966 i mitt første leveår men ikke åpnet til min dåpsdag som jeg alltid har trudd. Måtte jo ta stopp med bussen her på min Tromsø tur og ta bilde. Her har vi tatt farvel med to familie medlemmer. Kirken er en fint skue på lange avstander spesielt når det er mørkt og med lys og alt rundt. Den skille seg bra ut fra mange andre hundre kirker jeg har sett verden over. Opprinnelig het den Tromsdalen kirke. Var mulig å besøke den innvendig for en liten slant men jeg hadde ikke tid denne dagen og det nærmet seg stengetid. Den er en vesentlig turist attraksjon for besøkende. Arkitekten bak kirken var Jan Inge Hovig. LIgger under Nord Hålogaland Bispedømme. Kirken ble vigslet av biskop Monrad Norderval den 19. desember 1965 ergo forstår jeg ikke hvorfor jeg ikke ble døpt her men må anta at leksikon har korrekt info. Det ble observert store skader på kirken rundt år 2000 og fra 2002-2009 så ble den renovert. Det er mange ideer om hvorfor kirken har denne formen og ett er at den skal ligne på en klippeøy på Håja. Dette får rekke kunne skrevet mye mer. Godt barneminne og bare se kirken utvendig.