Fantastisk vær, nydelig utsikt, perfekt for bilder. Lett tilgjengelig og fine plakater som ivaretar historie og god informasjon både på norsk og engelsk.
Kraftige naturkrefter. Det sies at det skal være bra fiske her, noe man kan forstå ut fra alle som sto å fisket her. Mange fra land og fullt av båter. Selv så slet vi med fiske her. Fikk en del små sei, men ikke veldig hyppig. Så heller ikke andre som fikk mye fisk.
Vi fisket litt forskjellig steder rundt Bodø og Straumøya. Fra de få oddene vi klarte å komme ut på. Uten båt ja. Og alle steder ga bedre fiske en Saltstraumen. Mye torsk fra 2-4 kg . Måtte klø oss litt i hodet, for det var tydelig mye fisk i Saltstraumen. En tegn var jo alle måkene. Alle fiskerene . Og ikke minst så vi stimer meg 1 kg fisk rett ved land.
Men for meg var fjellene i bakgrunnen og noe av det fineste her. Og en nydelig solnedgang over Bodø.
Verd å ta omveien nordover for å oppleve saltstraumen. Trodde ikke det skulle være så mye å se men det var det!
Anbefales å kjøre kulturveien dit som var flott.
Er naturen selv som gjør dette stort. Ikke ting rundt. Blir noe spesielt når bølger møter bølger. En ser fugler gjør seg klar for å fange fisk
Artig å sjå dei store krefter som er i sving i straumen. Ein ser tydelege spor etter istida på land - blank skura berg og med kvarts som ikkje lòt seg slipa ned i same grad. Ser du etter, finn du jettegryter òg.
Flott å se på tidevannsstrømmen. Bruk tabellen for å se tidspunkt for den enkelte dag. Fine parkeringsmuligheter (gratis) og en kort gåtur opp på brua eller ned til vannkanten. Fra visitBodø: Strømmen blir til når tidevannet snur og strømmer inn og ut av sundet mellom Saltenfjorden og Skjerstadfjorden. Hver sjette time skal vannmasser på 400 millioner kubikkmeter passere det 3km lange og 150m brede sundet i en hastighet på opp til 20 knop. Dette skaper enorme krefter i form av strømvirvler som kan bli opp til 10 m i diameter og 4-5 m dype.