Fossen ligger lett tilgjengelig på enden av vidda. Kjør opp til hotellet å se den derfra, mye meg spektakulært en fra utsikten ved veien
Krevende med mye stein, men vel verdt strevet når du står inne ved fossen å kjenner på vannspruten! Anbefales!
Kort liten fottur og du kommer helt nærme fossen helt ved bunnen. Nær vill natur. Godt råd; Ha på deg fjell/terrengsko med grove såler. Ulendt. Kan være litt vått og dermed glatt. Turen starter ved parkeringslomme på høyre side rett etter Måbøtunnelen (hvis du kjører nedenfra fra Eidfjord) Starter med å gå en asfaltert sykkelsti nedover. Stien går bratt ned til høyre. Sikksakk sti ned. Så videre bortover langs elven. Delvis i litt ur. Greit med litt balanse. Senere går en over elven på en hengebru. Så videre litt bort og oppover. Deretter nedover igjen. Stien kan gås omtrent helt ved bunnen. Naturkreftene er overveldende. Stor opplevelse! Nærere Vøringsfossen kommer du ikke! Anbefales!