Vi parkerte på den angitte parkeringen og fikk veldig hod hjelp av de lokale «parkeringsvaktene» (vi kom med bobil). 50 kroner for vanlige biler og 100 for bobil. Turen begynner på en fin traktor vei og går etter hvert over på din sti. Det flotteste partiet er etter min mening fra tregrensen og opp til vannet (litt over halvveis). Deretter er det et stykke med stein før det går over i et bratt parti, som er merket. Deretter er det flotte steintrinn helt opp. Vi gikk havnet uten lengre stopp og brukte to timer og femti minutter opp og to timer og tjue minutter ned. Turen er ikke for den utrente, men du trenger heller ikke være toppidrettsutøver. Vi gikk på flere partier med snø, så anbefaler godt skotøy. Tenker du at dette kan bli tøft anbefales det å starte tidlig på dagen, så trenger du ikke stresse. Godt tur!
De lengste 16 km i våre liv! Turen opp de 1800 høydemeterne var vi forberedt på, og det gikk greit. Det var turen ned igjen som var tøffere enn forventet. Den første kilometeren ned igjen må man følge godt med. Vi brukte ca 6,5 time t/r, normalt god form.
Svært variert landskap, fantastisk vakkert!
Man kan drikke vann fra elven underveis.
Fantastisk natur og utrolig bra opparbeidet sti. Må si at dette ikke er en tur for de utrente.
Vi var ikke så smarte og gikk den tøffeste stien i starten og gjorde nybegynner-feilen å begynne for hardt, så fikk skikkelig problemer med lårene ved Skålavannet. Vi presset på og kom oss opp, men begge var helt utslitte i låra. Ingen av oss er spesielt utrente, men dette var hardt. Fantastisk flott DNT-hytte på toppen, var deilig å ta seg en halvtime før vi gikk ned igjen. Var regn som ble til snø på toppen, så vi fikk ikke sett den fantastiske utsikten, men var veldig fornøyde med at vi kom oss opp.
Vær forberedt på en tøff tur!
Vi startet tidlig, pakket sekkene og hadde planlagt klær for både sol og litt kulde på toppen! Denne dagen var vi heldig med været, klarvær og strålende sol allerede fra morgenen! Gikk i nydelige omgivelser helt til toppen, møtte både kuer og sauer- så denne turen var rene freiareklamen.
Men man bør være forberedt på at det er stigning hele veien- man starter helt nede i bunnen og skal helt opp på 1848 moh, så her er ikke mange pauser annet enn de man velger selv! Litt utfordrende for en med høydeskrekk når vi nærmer oss toppen, men klamret meg fast og fullførte! Når man kommer opp er det verdt all engstelse, der har man mulighet for litt varme og hvile i en ny flott DNT hytte! Utsikten er magisk og man føler man er på toppen av Norge
Vi var utrolig heldig med været som medførte at utsikten hele veien var helt fantastisk . Fint terreng de første 4 km opp. De siste 3,5 km gikk vi i snø rett opp så det var tungt men verdt det . Ta med mat og rikelig med drikke . Vi fulgte vann i elvene underveis også , utrolig godt og iskaldt vann . Lurt å ha gode sko og med ekstra sokker , pga våte bein av snøen . Veldig fin utsikt og opplevelse .
Bruk gode sko som er godt dempet og du har brukt på tur før. Ta med mat, drikke, varme og vindtette kle uansett årstid og temperatur på parkeringsplassen. Overnatt i den nye flotte hytten dersom du har tid. Solnedgang og soloppgang er en opplevelse.
Kos deg og nyt alle de flotte utsiktene :-)